СВЕТСКИ ДЕН НА ВЕТЕРИНАРНАТА ПРОФЕСИЈА

објавено на 29.04.2023

Светскиот ден на ветеринaрната професија, ќе се прослави на 29 април и ги слави напорите на ветеринарите преку мотото: “Промоција на различноста, еднаквоста и инклузијата во ветеринарната професија”.

повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЕДНОДНЕВНА ОБУКА

објавено на 10.04.2023

Согласно препораките дадени од аудиотори на Европската комисија по спроведени мисии во нашата држава, во текот на 2023 година да се организираат три различни обуки.

повеќе

Семинар од областа на ветеринарната медицина

објавено на 07.04.2023

на ден 20.05.2023 година, (сабота) во ,,Офицерскиот Дом,, во Битола Ветеринарниот факултет при Универзитетот ,,Св.Климент Охридски во Битола...

повеќе

27-мо Годишно собрание на ВКМ

објавено на 10.03.2023

повеќе

Список на ветеринарни друштва кои ќе вршат бесплатно микрочипирање на домашните миленици

објавено на 01.09.2018

На 01.09.2018 година Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Ветеринарната комора, започна со реализација на кампањата за бесплатна идентификација и регистрација на домашните миленици

повеќе

Семинар со меѓународно учество од областа на ветеринарната медицина

објавено на 10.11.2017

Ветеринарна комора на Република Македонија, Ве поканува на Семинар со меѓународно учество од областа на ветеринарната медицина на 17-18 Ноември, 2017 во Хотел Инекс Горица – Охрид

повеќе

Ветеринарната комора на РМ на ден 28.09.2017 организира тркалезна маса под наслов „Контрола на беснилото –нужност од сеопфатен општествен пристап“

објавено на 27.09.2017

По повод 28-ми септември Светскиот ден за борба против беснило МВК на ден 28.09.2017 организира тркалезна маса под наслов ,,Контрола на беснилото –нужност од сеопфатен општествен пристап,,

повеќе

Тела и органи на Комората

објавено на 26.04.2017

повеќе

Избрани делегати во Собранието на Ветеринарна комора

објавено на 19.04.2017

повеќе

Соопштение за распишување на избори на органи и тела на Ветеринарна комора на Република Македонија

објавено на 03.04.2017

Ветеринарната комора на Р. Македонија во пресрет на Изборното собрание, кое ќе се одржи на ден 21.04.2017 година во Скопје, распишува избори на кои ќе се изберат органи и тела на Комората.

повеќе

Отварање на новите простории, сопственост на Ветеринарната комора на Македонија

објавено на 21.11.2016

Почитувани колеги
Ни претставува особена чест и задоволство да Ве поканиме да присуствувате  на коктелот по повод отварање на новите простории, сопственост на Ветеринарната комора на Македон

повеќе

Светски ден на борба против беснилото

објавено на 28.09.2016

СЗО го одреди 28 Септември за светски ден за борба против беснилото. Одбележувањето отпочна во 2007 година, кога беа вклучени 74 земји, за денес да бидат преку 125.

повеќе

Евиденциона картичка

објавено на 06.03.2016

Согласно Одлуката донесена на 19-то Годишно Собрание, сертификатите од континуирана едукација ќе се доставуваат еднаш годишно и тоа во месец февруари.

повеќе

Нови простории на ВКМ

објавено на 30.12.2014

Ветеринарната комора на Р.Македонија се наоѓа во нови простории спроти Факултетот за ветеринарна медицина

повеќе

Пребарување