Одржано 27-мо редовно годишно собрание на ВКМ

објавено на 03.04.2023

На ден 31.03.2023 година во Домот на хуманитарни организации „Даре Џамбаз“ во Скопје, Ветеринарната комора на Република С. Македонија го одржа своето 27-то Редовно годишно собрание

повеќе

Свечено потпишана методологијата за утврдување на цените за активности од јавен интерес

објавено на 03.04.2023

Одржувањето на 27-то Редовно годишно собрание се искористи како добра прилика, за свечено потпишување на Методологијата за утврдување на цените за активностите од јавен интерес

повеќе

ОДРЖАН ПРВИОТ СОСТАНОК НА СЕКЦИЈАТА ЗА МАЛА ПРАКСА ПРИ ВКМ

објавено на 10.03.2023

На ден 27.01.2023 година, во салата на Домот на хуманитарни организации Даре Џамбаз во Скопје, членовите на Секцијата за мала пракса, при Одборот на ветеринарни практичари

повеќе

Договор за соработка помеѓу Ветеринарна комора на Република Македонија и Бугарскиот ветеринарен Сојуз

објавено на 02.06.2018

На 05.02.2018 година во Софија, Претседателот на Ветеринарната комора на Р. Македонија и Претседателот на Бугарскиот Ветеринарен Сојуз, потпишаа договор за соработка

повеќе

Потпишан договор за соработка со Хрватската ветеринарна комора

објавено на 07.11.2017

Од 25 до 28 октомври 2017 година во Опатија , Република Хрватска под покровителство на највисоките државни структури се одржаа Ветеринарните денови 2017

повеќе

Конференција на групацијата на Ветеринарни комори - Вишеград V4Vet+

објавено на 12.10.2017

На 7 октомври 2017 година во Вишеград, Будимпешта, Р. Унгарија се одржа редовната есенска Конференција на групацијата на Ветеринарни комори

повеќе

Тркалезна маса со наслов „Контрола на беснилото – нужност од сеопфатен општествен пристап“

објавено на 06.10.2017

Учествуваа претставници од Агенцијата за храна и ветеринарство, Факултетот за ветеринарна медицина, ветеринарни друштва, Институт за јавно здравје, Инфективна клиника и Ловечка федерација

повеќе

Договор за соработка со Ветеринарната комора на Република Србија и Сојузот на Ветеринарни лекари на Бугарија

објавено на 26.09.2017

На 21.09.2017 година во Охрид, МВК беше домаќин на настан по повод потпишување на Договор за соработка со Ветеринарната комора на Република Србија и Сојузот на Ветеринарни лекари на Бугарија

повеќе

Повторно активирање на Барањето за измени и дополнувања на Законот за ДДВ во насока на намалување на стапката на ДДВ за ветеринарни услуги и ветеринарно медицински препарати

објавено на 15.09.2017

Ветеринарната комора на Р.Македонија иницира постапка за измени на Законот за ДДВ во насока на намалување на стапката на ДДВ од 18% на 5 % за ветеринарни услуги

повеќе

Прва официјална средба на претставници на Ветеринарна комора на РМ со новоназначениот директор на Агенцијата за храна и ветеринарство д-р Зоран Атанасов

објавено на 22.06.2017

Делегација на Ветеринарната комора на Р.Македонија на ден 22 јуни 2017 година оствари средба со новоназначениот директор на АХВ д-р Зоран Атанасов

повеќе

21 годишно собрание на Ветеринарна комора

објавено на 26.04.2017

Ве информираме дека Ветеринарната комора на Р. Македонија на 21 април 2017 година во Скопје го одржа 21 Годишно изборно собрание на кое се избрани нови ограни и тела на Комората

повеќе

Работен состанок на Вишеградска Вет + група

објавено на 10.10.2016

Делегација на Ветеринарната комора на Р. Македонија на 7 и 8 октомври 2016 година учествуваше на Меѓународната конференција на ветеринарни комори на Вишеградска ВЕТ + група

повеќе

Мешовита делегација во посета на Ветеринарна комора на Република Македонија

објавено на 25.09.2016

Во периодот од 21 до 24 септември 2016 година мешовита делегација во состав: д-р Саша Бошковиќ, д-р Славен Грбиќ, и д-р Атила Кос, беше во посета на Ветеринарната комора на РМ

повеќе

Состанок на меѓународната група "Вишеградска Вет+ " во Суботица

објавено на 09.05.2016

повеќе

Потпишан Договор за Меѓународна соработка со Ветеринарна Комора на Република Унгарија

објавено на 29.04.2016

повеќе

Биосигурносни мерки, контрола на инфективни и паразитарни болести

објавено на 21.04.2016

повеќе

Одржан Стручен состанок

објавено на 07.04.2016

повеќе

Семинар “Современи иновации во ветеринарно медицинските знаења”

објавено на 06.02.2016

Во Хотел Капри –Битола одржа семинар со наслов “Современи иновации во ветеринарно медицинските знаења”

повеќе

Семинар со наслов “Дијагностика и превенција на продукциски и паразитарни болести кај преживни животни”

објавено на 25.12.2015

Во работна посета на Ветеринарната комора на Р.Македонија беше делегација на Ветеринарна комора на Р.Албанија и Факултетот за ветеринарна медицина од Тирана, на која се разговараше за актуелни прашања

повеќе

Делегација на Ветеринарна комора на Р.Албанија и Факултетот за ветеринарна медицина од Тирана

објавено на 24.11.2015

Во работна посета на Ветеринарната комора на Р.Македонија беше делегација на Ветеринарна комора на Р.Албанија и Факултетот за ветеринарна медицина од Тирана, на која се разговараше за актуелни прашања

повеќе

Разгледување на актуелните проблеми во ветеринарната професија

објавено на 07.10.2015

На 07.10.2015 Ветеринарната комора на Р.Македонија во хотел Континентал – Скопје, одржа состанок со целокупното членство на Комората, со цел разгледување на актуелните проблеми во ветеринарната профес

повеќе

Известување за 19 Годишно Собрание на ВКМ

објавено на 08.06.2015

Ветеринарната комора на Република Македонија го организира 19-то Редовно Годишно Собрание, кое оваа година ќе се одржи на 12-13 јуни, 2015 (петок и сабота)

повеќе

Семинар „Хигиенско – санитарните мерки во ветеринарната медицина и сточарското производство“

објавено на 27.04.2015

повеќе

Годишна наредба за здравствена заштита на животните во 2015 и Одлука за висината на надоместоците за спроведување на активности од јавен интерес од областа на здравствена заштита на животните

објавено на 18.02.2015

повеќе

Висина на надоместоците за активностите од јавен интерес од областа на здравствена заштита на животни

објавено на 13.01.2015

повеќе

Ветеринарната комора одржа едукативен семинар

објавено на 25.12.2014

На 25.12.2014 година, во хотел Континентал – Скопје,  Ветеринарната комора одржа едукативен семинар на кој присуствуваа голем број на доктори по ветеринарна медицина.

повеќе

Одржан семинарот ”Инфективни болести – нови предизвици и професионална изложеност”

објавено на 06.11.2014

На семинарот беа присутни 150 доктори по ветеринарна медицина меѓу кој и претставници на Агенцијата за храна и ветеринарство

повеќе

Семинар ”Инфективни болести – нови предизвици и професионална изложеност”

објавено на 30.10.2014

Во организација на Ветеринарната комора на Р.Македонија, 31.10.2014, хотел “Континентал” – Скопје.

повеќе

Мерки за сузбивање и заштита од болест на син јазик

објавено на 11.10.2014

На седница на Владата на Република Македонија на која се расправаше за мерки за сузбивање и заштита од болест на син јазик се донесе заклучок според кој треба да се пристапи кон дезинсекција

повеќе

Пребарување